Nalazimo se na opštini Čukarica, u ulici Prvog maja broj 85B, na dvadesetak kilometara od centra Beograda. Dom je okružen Lipovačkom šumom, raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama iz kojih se pruža pogled na Avalu.        

Dom za odrasla i stara lica NIKOLSEN pruža luksuzan,bezbedan i prostran životni prostor. Objekat poseduje najsavremenije grejanje toplotnim pumpama (za zdraviji vazduh i optimalnu temperaturu tokom cele godine). Pored toga dom je maksimalno obezbeđen protivpožarnim sistemom i video nadzorom. 

Blagostanje vaših bližnjih je naš prioritet

Misija doma za odrasla i stara lica NIKOLSEN jeste međusobno poštovanje, razumevanje, socijalni razvoj i unapređenje znanja. 

Takođe, jako nam je bitno  da se svi korisnici osećaju udobno, sigurno i opušteno i posvećeni smo viziji da im u svakom trenutku, na najbolji mogući način bude pružena adekvatna pomoć.

Visok nivo nege koju vodi tim licenciranih stručnjaka

Brigu o korisnicima doma NIKOLSEN vodi stručan i licenciran tim koji čine: specijalizovani lekari, medicinske sestre, negovateljice i nutricionisti. 

U zavisnosti od individualnih potreba korisnika, nudimo usluge od dnevnog smeštaja do celokupne lične, medicinske nege i medicinskog nadzora tokom 24h/dan. 

Društveni život

U želji da poboljšamo kvalitet socijalnog života naših korisnika organizujemo razne kulturne, zabavne i rekreativne aktivnosti koje su u skladu sa sposobnostima i željama stanara. U prostranom dnevnom boravku ili trpezariji , zavisno od želje korisnika,  organizuju se rodjendanske proslave, večeri poezije i razne druge aktivnosti. Radna terapija u trećem dobu je od izuzetne važnosti za psihomotorni razvoj, pospešuje memoriju i motoričku pokretljivost. Stanari koji imaju kućnog ljubimca, imaće mogućnost  smeštaja njihovog ljubimca u predivnom dvorištu doma NIKOLSEN.

Posvećeni tome da prevaziđemo vaša očekivanja - dom za stare NIKOLSEN